Çilekli kakaolu kek

Kakaolu Çilekli Kek nasıl yapılır?

Tereyağı ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilini de eleyerek ekleyin. Doğradığınız çileklerin yarısını ve çikolata parçacıklarının yarısını harca ekleyin, karışımı yağladığınız tepsiye dökün ve üzerine kalan çilekleri ve çikolata parçacıklarını ekleyin. 180 derecede 30 dakika pişirin.

Çilekli Islak kek nasıl yapılır?

Sürpriz Çilekli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt eklenerek karıştırılır.
  3. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karışıma elenerek ilave edilir. …
  4. Tabanına yağlı kağıt serilmiş, kenarları yağlanmış kalıba kek harcı dökülür.

Çilekli kek olur mu?

Basit Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. … Çilekleri dilediğimiz şekilde kesip, kekin üzerine istediğimiz gibi yerleştiriyoruz. 180 derece fırında, pişiriyoruz.

Kakaolu kek nasıl yapılır?

Kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

  1. Kakaolu kek için yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  2. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu spatula yardımıyla karıştırarak sıvı malzemelere ekleyin.
  4. Kek harcını iyice yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın.

Çilekli kek tarifi nasıl yapılır?

Yoğurtlu Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Ardından içerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin. …
  4. Kek kıvam aldığında un eklemeyi bırakın.

Çilek soslu kek nasıl yapılır?

Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpalım. Un ve diğer malzemeleri ekleyelim en son çilekleri de ekleyip 26 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip hamuru dökelim. 170 derece de 30-35 dakika pişirelim.

Kekin üzerine çilek sosu nasıl yapılır?

Çilek sos için çilekler rondadan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz. Hazırlanan sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.