Borca yetkiye itiraz dilekçesi

Yetkiye itiraz nasıl yapılır?

Yetki itirazı HMK ya da başka kanunlarla belirlenmiş olan mahkemelerin kesin olmayan yetkilerine davalı tarafın yetkili mahkemeyi göstererek ve birden fazla yetkili mahkeme varsa bunlardan hangisini seçtiğini belirterek cevap dilekçesi ile yaptığı itirazdır.

Icra takibine itiraz dilekçesi nereye verilir?

İcra itiraz dilekçesi alacaklının başlatmış olduğu icra takibine karşı borçlunun itirazlarını haiz dilekçedir. İcra itiraz dilekçesi takibi yapan icra dairesine verilir. İlamsız icra takibinin söz konusu olduğu hallerde icra itiraz dilekçesi ödeme emrinin borçluya tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde verilmelidir.

Borca itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Borca itiraz etmek için dilekçe hazırlanması için ilk kısımda İcra Müdürlüğü'ne hitap edilmelidir. Sağ üst köşede dosya no bilgisi bulunmalıdır. Kağıda itiraz eden yani borçlı kişinin adı soyadı bilgisi ile başlanmalıdır. Alacaklı vekili adı soyadı da eklendikten sonra alacak tutarı TL cinsinden ifade edilmelidir.

Icraya itiraz edilirse ne olur?

Süresi içinde yapılan itiraz, icra takibi durdurur. İtiraz süresinde yapılmamışsa alacaklının talebi üzerine icra memuru takip işlemlerine alacağın tamamı için devam eder. Borçlu, borcun yalnız bir kısmına itirazda bulunmuşsa icra takibi kabul ettiği miktar için devam eder.

Yetki ilk itirazı nasıl yapılır?

Yetkinin kesin olmadığı davalarda, yetki itirazının, cevap dilekçesinde ileri sürülmesi gerekir. Yetki itirazında bulunan taraf, yetkili mahkemeyi; birden fazla yetkili mahkeme varsa seçtiği mahkemeyi bildirir. Aksi takdirde yetki itirazı dikkate alınmaz. Mahkeme, yetkisizlik kararında yetkili mahkemeyi de gösterir.

Yetkiye itiraz nereye yapılır?

İCRA TAKİBİNE YETKİ İTİRAZI NASIL YAPILIR Yetki itirazı, İcra Mahkemesine verilen dilekçe ile başvurularak incelenir. İcra Mahkemesi'nin vermiş olduğu yetki kararı kesindir. Ancak, Mahkeme, yetkisizlik itirazını kabul etmiş ve yetkisizlik kararı vermiş ise, alacaklı bu kararı temyiz edebilir.

İtiraz dilekçesi nereye verilir?

İtiraz Dilekçesi Nereye Verilir? Hangi mahkeme karar vermişse, itiraz dilekçesi de o mahkemeye verilmelidir (CMk md. 268/1). Çünkü, kararına itiraz edilen hakim veya mahkeme itirazın haklı olduğu kanaatine varırsa, talep doğrultusunda kararını kendiliğinden düzeltebilir (CMK md. 268/2).