Kulak deldirdikten sonra kullanılan krem

KULAK DELDİRME SONRA HANGİ KREM KULLANILIR? Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir.Feb 12, 2021

Kulak Deldirdikten sonra iltihaba ne iyi gelir?

Onlar şu şekilde:

  • Kulak memesini deldirdikten sonra oluşan iltihaplar için antibiyotik kullanılabilir.
  • Alerjik durumlarda alerji ilaçları kullanılabilir.
  • Kulak enfeksiyonundan kaynaklı ise antibiyotik kullanılabilir.
  • Piercing tarzı takılardan kaynaklı ise ilaç tedavisi önerilir.

Kulak Deldirdikten sonra ne yapılması gerekir?

DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN “Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.

Kulak deldirme tabanca mı iğne mi?

Kulak memesi dışında tabanca ile delim kesinlikle yapılmamalıdır. Kulak memesi için, tabanca da iğne de steril ve takılan küpe ya da piercing standartlara uygun materyalden ise ikisi ile de delim yaptırabilirsiniz.

Kulak deldirme sonrası şişlik nasıl geçer?

Kulak deldirme Delik açmadan dolayı meydana gelen kulak memesi şişliğini indirmek için, kulak memesine soğuk kompres uygulamak gerekir. Kulak deldirdikten sonra uzun süre memedeki şişlik geçmediyse bölge iltihap kapmıştır. Doktora başvurmalısınız. Doktor size antibiyotik yazacaktır.

Kıkırdak küpe iltihabı nasıl geçer?

Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.

Kulak deliği kendiliğinden kapanır mı?

Kulak zarı deliklerinin büyük çoğunluğu birkaç hafta içinde kendiliğinden iyileşirken, bir kısmında bu süre ayları bulabilmektedir. İyileşme evresinde kulak sudan korunmalıdır. Kendiliğinden kapanmayan delikler ameliyatı gerektirir.

Kulak deliği yaraları için ne yapılmalı?

Özellikle kulak deliğinde oluşan iltihaplar küçük olduğu takdirde antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremleri doktor yazar. Eczanelerden reçetesiz satılan kremler de kullanılabilir. Kulak deliğinde ciddi enfeksiyonlar nedeni ile iltihap oluşursa reçeteli antibiyotik kullanımına da başlanır.