Kürtaj sonrası ne yemeli

Kürtaj sonrası ne zaman yemek yenir?

Kürtaj lokal anestezi ya da sedasyon anestezi ile yapıldığından, bulantı yoksa işlemden sonra yemek yenmesinde bir sakınca yoktur.

Kürtajdan sonra ne kadar dinlenmek gerek?

Kürtaj sonrası aksi bir durum olmadığı sürece hasta taburcu olur olmaz sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Operasyon sonrası tam iyileşme 10-15 gün içinde sağlanmış olur. Önlem olarak 20 gün cinsel ilişkiye girilmemesi önerilmektedir.

Yeni kürtaj olanlar nelere dikkat etmeli?

Enfeksiyondan korunmak için müdahale sırasında steriliteye dikkat edlmeli, kürtajdan sonra doktor tarafından verilen antibiyotik mutlaka kullanılmalı, kürtajdan sonraki günlerde havuza girmemeli, cinsel ilşki kurulmamalı, perine temizliğine dikkat etmeli. Rahim delinmesi, çok ender durumlarda olur.

Kürtajdan sonra nasıl beslenilmeli?

-Sonrasında özel bir diyet yoktur. Ancak bulantı, kusma ihtimaline karşı hafif gıdalar tercih edilir. –Kürtaj yapılan gün adet gibi kabul edilir.İşlemden 25 yada 40 gün sonra adet olmalıdır.

Kürtajın başarılı olduğu nasıl anlaşılır?

Başarısız kürtajın belirtileri şunlardır; Şiddetli derecede yaşanan ağrı, acı ve kramp. 20 günü bulan yoğun kanama. Vajinal akıntı

Kürtaj olduktan sonra ne yenmeli?

Tam tahıllı ekmekler, yulaf, kuru baklagiller B vitamininin zengin kaynaklarıdır. Her gün düzenli olarak tüketmeye özen gösterin. Süt ve süt ürünleri ve et, tavuk, balık gibi hayvansal gıdalar ise bitkisel besinlerde bulunmayan B12 vitamini içerir.

En fazla kaç kere kürtaj yapılabilir?

Kaç kez kürtaj olunabilir? Bu konuda sayı olarak bir sınırlama yoktur. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi kürtajda da fazla kere gereksiz yaomaktan kaçınmak gerekir, bunun için dikkatli korunmak en önemli kuraldır.