Mektup ne demek

Mektup etmek ne demek?

Bir düşünce veya duygunun birilerine iletilmesi amacıyla yazılan özel yazılara mektup denir. Mektup sözcüğü Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Bir başka kimseye gönderilen yazılı kâğıt, yazılmış olan anlamlarını taşımaktadır Türkçesi "betik"dir. Diğer edebiyat türlerinden ayrı olarak belli kalıplar edinmemiştir.

Mektup Nedir Nasil yazılır?

Mektup, daktilo, kalem ya da elektronik yöntemlerle yazılmış olan yine elden, posta veya elektronik posta ile muhatabına gönderilen ve biçim olarak genellikle düz yazı şeklinde olan uzun bir mesajdır. Mektup yazılacak muhataba uygun bir hitap ile başlar ve imza ile sonlandırılır.

Mektup nedir ne için kullanılır?

Birbirinden ayrı yerlerde bulunan kişi veya kurumlar arasında özel veya resmî haberleşmeyi sağlayan yazı türüne mektup denir. Başka bir tanımla uzakta bulunan herhangi dosta, arkadaşa gönderilen ya da kamu kuruluşları arasında haberleşmeyi sağlayan bir yazı türüdür.

Mektup Nedir Çeşitleri Nelerdir?

Mektupların özel mektup, edebi mektup, açık mektup, resmi ve iş mektupları çeşitleri bulunmaktadır. Özel mektup akraba ve dostlara yazılır. Edebi mektup ise geniş kitlelerin okuyabilmesi için özel bir dil ile yazılır. Resmi daireler ve tüzel kişilerin birbirlerine yazdıkları mektuplara resmi mektuplar denilir.

Mektup Nedir Nasıl Kullanılır?

Mektup uzakta olan kişilerin birbirleriyle haberleşme aracıdır. Aynı zamanda kamu kuruluşları arasında da haberleşmeyi sağlayan düz yazı içerikleridir. Mektupta belirli bir anlatım türü belirlenir. Bu anlatım mektubu yazacak olan kişinin göndereceği kişinin kültür düzeyine göre ayarlar.

Bir mektup nasıl bitirilir?

Resmi bir kapanış yazmak istiyorsan "Saygılarımla", "İçtenlikle" veya "En iyi dileklerimle" ifadelerini göz önünde bulundur. Mektubun ton olarak daha samimi ise "Sevgilerimle", "Kendine iyi bak" veya "Hoşça kal" yazmayı dene.

Mektup nasıl yazılır özellikleri?

Mektup yazılacak kâğıt, şekil yönünden düzenli ve temiz olmalıdır. Mektup, mürekkepli ya da tükenmez siyah renkli kalemle yazılmalıdır. Mektubun sağ üst köşesine "tarih", yanına da yazıldığı "yerin adı" konmalıdır. Mektubu göndereceğimiz kişinin genel özelliklerine göre (yaşı, kültür düzeyi, yakınlık derecesi vb.)