Turpun faydaları neler

Yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde vücut direncinizi artırarak, virüs ve mikroplarla daha iyi savaşmanızı sağlıyor. Turp içerdiği E, A, C, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi mineraller sayesinde vücuttaki sistemlerin iyi bir şekilde çalışmasına destek veriyor.03-Dec-2021

Turp hangi hastalıklara iyi gelir?

Demir eksikliğine bağlı olan kansızlığa iyi gelir. Özellikle kış aylarında kendini gösteren astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini attırır. Turp suyu solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen balgam ve öksürüğe iyi gelir.

Turpun zararı var mı?

* Aşırı tüketilmesi sonucunda barsakları hızlandırıcı etki yaparak ishale sebep olabilir. * Turp yüksek oranda oksalat içerir. Oksalatlar, vücuttan demir ve kalsiyum gibi değerli minerallerin atılmasına yol açar. Yüksek oranda turp tüketimi, mineral kaybına neden olarak yarar yerine zarar getirir.

Turp hangi organa iyi gelir?

Kalbi korur: Kırmızı turp, kalbin düzgün çalışmasını sağlayan ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltan antosiyonin için iyi bir kaynaktır. Ayrıca kırmızı turpta folik asit ve flavonoid içeriği yüksektir. Kan basıncını kontrol eder: Kırmızı turpta, tansiyonu düşürmeye yarayan potasyum mevcuttur.

Turp bağırsaklara iyi gelir mi?

Kırmızı turp, sülfürlü bileşikler açısından zengin olması sebebiyle karaciğer ve safra dostu olarak öne çıkıyor. Midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştiriyor.

Turp kimler yememeli?

Yüksek oranda turp tüketimi, mineral kaybına neden olarak yarar yerine zarar getirir. KİMLER AZ YEMELİ? * Gastriti olanlar pişmiş olarak tüketmelidir. * Açık ülser yarası olan kişiler tüketmemelidir.

Turp şekeri yükseltir mi?

* Düşük glisemik indeksli (kan şekerini yavaş yükselten) ve yüksek posalı olduğu için şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir.

Kırmızı turpun faydaları ve zararları nelerdir?

TURP VE SAĞLIK * İçerdiği antioksidan bileşikler ile kansere karşı koruma sağlamaya yardımcı olur. * İçerdiği kükürtlü bileşikler sayesinde safra akışını hızlandırır. Kükürtlü birleşiklerin, karaciğer sağlığını koruduğu bilinmektedir. * Safra salgısı üzerindeki olumlu etkisi ile sindirimi kolaylaştırır.